… og med den ny Citroën C1 og ny Peugeot 107. Bilmærkerne benægter det meste, men den skulle være god nok, et nyt hold trillinger er på vej. Udsigt til ekstrem lav CO2.

12. august 2013 Flemming Haslund

Den nye Toyota Aygo – altså den mindste af de små Toyotaer – skulle være klar til salg om godt og vel et års tid. Det slår den engelske bilpresse fast, efter at en række spionbilleder af en meget indpakket bil er sluppet ud.

Det engelske blad AutoExpress oplyser med rygter som kilde, at den nye Aygo skulle være klar til salg i slutningen af 2014. Hvornår den i givet fald får premiere, siger rygterne intet om, men det kunne ligne en verdenspremiere på en omtrent færdig konceptbil på næste forårs biludstilling i Genève.

Da samarbejdet mellem Toyota, Citroën og Peugeot fortsætter – hvilket faktisk bekræftes af de tre danske mærkers presseansvarlige – dukker der også en ny Citroën C1 og en ny Peugeot 107 op. Det nye sæt trillinger bliver en anelse større end forgængerne, både for at øge pladsen og for at forbedre bilernes køreegenskaber.

Rygterne holder fast – hybrid-version på vej
Ifølge AutoExpress skulle motoren i de tre først og fremmest blive en meget overhalet version af den eksisterende 3-cylindrede rækkemotor. Der er al grund til at tro, at den motor dukker op i alle tre biler. Men anderledes spekulation er der om en kommende hybrid-version.

Toyota har tidligere slået fast, at det er mærkets ambition af have en hybrid-udgave af alle mærkets personbiler – og dermed inkl. den kommende Aygo. Rent tekniks skulle Aygo Hybrid stå på samme teknik so i både Prius og hybrid-versionerne af Auris og Yaris. Altså en benzinmotor suppleret af en elmotor. Et CO2-udslip helt ned på 50 g/km, mener kilder.

Hvad det nye trekløver kommer til at koste, ved ingen. Men priskrigen raser og overlæggeren placeres fortsat af Volkswagen, der tager 90.000 kr. for den billigste up! Det tvinger Citroën, Peugeot og Toyota til at tage mindre for de kommende C1, 107 og Aygo – dog med undtagelse af Aygo Hybrid.