Ugens store nyhed var den kommende elbil fra BMW i3. Men på trods af sommertørke i nyhedsstrømmen var der andre nyheder – fx fra Hyundai, Opel og … Datsun.

9. august 2013 Flemming Haslund

Caterham – nu med 660 ccm turbopower

Caterham Super Seven – det er nutidens version af Colin Chapmans legendariske Lotus Seven. Den mindste Caterham har hidtil kørt med en 4-cylindret Ford-motor – men nu springer Caterham ind i nutiden med en ny indstigningsmodel med 3 cylindre og turbo. Downsizing vil ingen ende tage.

Motoren i den nye Caterham er fra Suzuki – men er IKKE en motorcykle-motor som i mange andre Lotus Seven-replikaer. Caterham-Suzuki får en 660 ccm-motor, der allerede sidder i flere Suzuki-biler, som sælges i Japan.

Caterham meddeler endnu intet om, hvor mange heste, den nye letvægts-sportsvogn har, men den bliver en ny indstigningmodel, der placeres under den nuværende billigste model, som har en 1,6-liters Ford-motor på 125 hk. Så hvad gætter vi? 100 hk.

Datsun – lad den bare blive ovre østpå

Nissan er i færd med at genoplive det gode, gamle Datsun-navn. Japanerne har foreløbigt sat én på hjul, en lille bitte bil med navnet Datsun Go. Er i første omgang tænkt til disse lande: Indien, Indonesien, Rusland og Sydafrika. Nu går rygtet, at Datsun Go måske også skal til Europa; men helt ærligt, når vi ser billederne tænker vi, at japanerne roligt kan opgive den plan.

 

HER ER LINKS TIL BRUGTE

Hyundai i10 Opel Adam

 

Hyundai i10 – ny bil i 80.000 kr.-klassen

Ugen bragte de første officielle billeder af den nye Hyundai i10, der får verdenspremiere på den kommende biludstilling i Frankfurt. Ny i10 er en dramatisk mere moderne og velvoksen bil end forgængeren, længere, bredere og lavere end den nuværende – og dermed mere rummelig end den nuværende.

Motorprogram er ikke oplyst, men rygtet hvisker både 3- og 4-cyl. motorer, når produktionen indledes på fabrikken i Sydkorea i september. Dansk introduktion forventes inden nytår. Pris: Intet officielt, men i10 lander jo lige i 80.000 kr.-feltet.

 

Opel Adam – med ny motor bliver den klassens bedste

På en måde er dette en “ikke-nyhed”. For lige siden første km i Opel Adam har vi vidst, at der er en 3-cylindret motor på vej. Men NU er den her. I går var den store nyhed, at nu kommer Opels nye 3-cylindret rækkemotor med turbo.

Motoren er på 1,0 liter og har 115 hk. Den har bedre drejningsmoment og benzinøkonomi end den nuværende 1,6 liters benzinmotor, og i kombination med den nye 6-trins gearkasse er pakken 30 procent lettere end 1,6 motoren og dens gearkasse. Selv med den 4-cylindrede motor styrer Adam stramt og hurtigt – men den nye bliver det endnu bedre samtidig med, at bilen får langt bedre forbrugs og CO2-tal.

Endnu intet om priser.