05-10 Xiao Bian mener, at kørsel ofte slammer gasen ikke er god, men lejlighedsvis smækker gassen er ikke en dårlig ting. Kontroller ikke brændstofindsprøjtningen, da der er en “olie” i gasregulatoren. I en konventionel benzin køretøj, er speederen tilsluttet indsugningsluft drøvleventilen af ​​motoren, indsugningsluften beløb yderligere påvirke, hvor meget brændstofindsprøjtning er antallet af gasblandingen ændret, således at ændringerne motorhastighed. Som følge heraf øges motorens hastighed øjeblikkeligt, hvis motoren er stærk nok, vil bilen have en stor acceleration på et øjeblik.

Hvorfor kan du ikke smække gashåndtaget ofte?

momentan hastighed forøgelse af den interne struktur af motorens krumtapaksel, plejlstænger og lignende påvirker ikke meget, det vigtigste er motorkraften overføres til hjulet drivlinie.

i det øjeblik motorens svinghjul hastighed øges, og også til den oprindelige drivstreng bevægelseshastighed, hvilket resulterer i koblingen rotationshastighed temperaturdifferensen stiger går transmitterede drejningsmoment, vil friktionskoblingen glide plade, det varmegenererende glidende friktion, lang Da koblingen sandsynligvis vil blive beskadiget. Hvis du er en Volkswagen DSG ejer, skal du være mere opmærksom.
Endvidere i tilfælde af køretøjets præstationer ukendte, Meng gasspjæld, pludselig acceleration kan også forårsage potentielt farlige;, hvad støjforurening, udstødning lyd sammenlignes tænke på de traktorer Teltet lokomotiv dreng vil vide.

Hvorfor er det ikke en dårlig ting at lejlighedsvis slam gasen?

I betragtning af den glatte forskydning, brændstoføkonomi og andre faktorer er den generelt velegnet i 1500 omdrejningstallet 2000 omdrejningstal. Imidlertid er motoren kører ved lav hastighed, ofte blandet gas forbrænding ikke er tilstrækkelig, vil det medføre lange carbon deposition, påvirker køretøjets præstationer og miljømæssige parametre er. Fra tid til anden kan et par meter af gashåndtaget, således at blandingen i cylinderen kan brændes helt, effektivt forhindre forekomst af kulstofaflejringer.

Så Bigfoot gasspjæld, brændende dæk begyndte upassende, langsomt lå åben hver dag ikke virker, afslapning, hurtigt på den hurtige, den langsomme til at bremse, kørsel er den rigtige måde.
bil smække på gashåndtaget hvorfor ikke? Ikke virkelig ikke kan speederen i bund, og kan ikke være langsigtet slam, årsagen er meget enkel, ekstremer mødes Nå, kan ikke gøre noget for meget kraft, Helenians, den langsigtede høj intensitet øvelse eller gøre fysisk arbejde vil uundgåeligt krop Det giver store tab, ligesom atleter. Ved tilbagetrækning er næsten alle leddene i kroppen alvorligt skadede.

motor er den samme, lange trykke på speederen kan også forårsage langsigtede motor under forhold med en høj styrke, slid mellem interne komponenter vil være mere alvorlige, og dermed vil føre til nedsat motorens levetid. Selv om kvaliteten af ​​den nuværende motor er blevet forbedret, kan den ikke modstå et sådant kast.

Den mest oplagte er, at olieforbruget vil stige, let at lave høj temperatur forgasning af olie flygter ind i forbrændingskammeret at danne fænomenet brændende olie, utilstrækkelig mængde olie ikke kan producere bedre beskyttelse smøre motoren, og derved Opret en ond cirkel. Anden
let føre til en stigning i koksbelægninger, stor drøvleåbning, brændstofindsprøjtning mængde styrecomputeren vil være for stor, let føre til ufuldstændig forbrænding, danne et præcipitat deponeret i cylinderen, over tid faldt motoreffekt, brændstofforbrug stige.

For det tredje, den lange speederen i bund er ikke kun motoren, men på speederen vil generere øget slitage af sagen, pedalen support pin producere creaky, ineffektiv styring, påvirker følelsen af ​​køreoplevelsen.
derefter nogen nævnte pedal til metallet, end det kan reducere carbon deposition, det var blot en misforståelse, speederen i bund kunne bære kun kulaflejringer på brændstofinjektorerne, og der er ingen fjernelse af cylinderen og droslen koks Til æg. Men bilen har altid været at tjene, og lejlighedsvis kortvarig moderat speederen i bund kørsel passion for at forfølge absolut ingen problemer, kan motoren kontrolleres inden for tolerancen, så ikke over-bekymring. Motorenes holdbarhed er også fuldt ud i stand til at opfylde vores kørelidenskab. Skadet bil, smækkede på gashåndtaget, ramt gasspjældet og ramt gasspjældet