09-16 Elektronisk kontrolvogn fejl selvdiagnose system, har generelt identifikation af fejl og fejl drift kontrol software, fejl overvågningskredsløb og fejl drift backup kredsløb i den elektroniske controller (ECU). Fejldetekteringselementerne i fejl-selvdiagnosesystemer er forskellige for biler produceret af forskellige fabrikanter, og fejlkodeopbevaring og displaymetoder er også forskellige. Fejl kode er lagret i random access memory (RAM), en random access memory direkte forbundet til batteriet, kan opbevares i lang fejlkode, fejlkoden foruden afbryde Qing dedikeret RAM kredsløb er forbundet direkte eller frakobles batteriet (let føre til lyde alarm Trigger, brug det ikke let).

I øjeblikket er tolkningen af ​​elektroniske kontrolbil fejlkoder for det meste opnået på tre måder.

Man skal læse ved antallet af fejlindikatorer på instrumentpanelet;

Den anden er at læse fejlkoden direkte ved hjælp af en dedikeret køretøjsdekoder:

Den tredje type er fejlkodeanalysatoren produceret af den indenlandske producent, og beskrivelsen af ​​fejlkode læses i vejen for Han Xian.

Det er selvfølgelig en fælles måde for bilforhandlere at få betydningen af ​​fejlkoder på kinesisk. De første to læsemetoder skal kontrollere de relevante oplysninger for at forstå fejlkodens betydning.

Men uanset den måde, hvorpå udelukker fortolkningen af ​​fejlkoder, når EFI ECU bilerne ser ud til at optage og opbevare fejl fejlkode, bringe en masse besvær for den elektriske vedligeholdelse af køretøjer.

fejlkode fejlbehæftet i følgende tre tilfælde:
1. Automobile runtime fejl betydeligt, har sensoren fiasko diagnose systemet ikke detekteret. Automotive elektronisk styring elektronisk styreenhed (ECU), når der registreres sensorsignalet, kan en unormal signal af sensoren kun acceptere andet end inden det indstillede område, for derved at bestemme god eller dårlig sensor, registreres eller ikke registrerede fejlkode. Når fejlkoden er fortolket, skal du blot tjekke den tilsvarende sensor, ledningsstikket og ledningen for at finde og eliminere kortslutning eller åben kredsløbsfejl. Hvis sensorens følsomhed sænkes af en eller anden grund, er sensoren langsom, og outputegenskaberne skiftes, selvdiagnostiksystemet kan ikke registrere det.

Mens motorydelsen skyld faktisk, men har selvdiagnosesystem til problemfri normale produktion kode f (fejlindikatoren blinker), så bør de analyseres, bestemmes baseret på en motor fejlsymptom, så føleren for monomeren Seksdetektering for at finde og eliminere sensorfejl.

For eksempel, når motorhastigheden ledsaget af forskydning med motoren går i tomgang, selv-diagnostiske system har ingen fejl kode output tommer, først og tvivlsom værd at overveje er en luftstrøm sensor eller et indtag tryksensor Fejlen, fordi ydelsen af ​​disse to sensorer direkte påvirker den grundlæggende brændstofindsprøjtnings mængde af motoren styret af ecu. Selv om de tilsvarende fejlkoder ikke vises på dette tidspunkt, bør de kontrolleres. For eksempel, når luftstrømmen sensorhuset fløj slab revner lækage, ville føre til unøjagtig måling af luftstrømningssensoren, motoren er dysfunktionel og selvdiagnosesystem ECU kan ikke registrere denne fiasko fænomen.

Derfor er der ingen fejlkode output.
2. Da fejl fænomener ligner driftsbetingelser, fejlene overvågning ECU kan selvdiagnosesystem vise en fejl, således at matricen kode.

For en elektronisk styret bil udstyret med en trevejskatalysator er sådanne fejlkarakteristika undertiden mere udtalt, når bly-benzin er blevet brugt. I bilen for vedligeholdelse, ofte finde fejl kode, der vises, er den “temperaturføler åbent eller kortslutning” fejl, fejlen symptom og motoren er: om motoren kold tilstand eller varm tilstand er ikke godt at starte bilen, og med Den tomgangshastighed og temperering fænomenet, motorens hastighed er altid ikke høj. Disse fejl er naturligvis ikke særlig nært beslægtede med vandtemperaturføleren. Der blev ikke fundet fejl efter den enkelte måling af vandtemperaturføleren.

Men når den tre-vejs katalysator fjernes fra bilen og fundet skåret op, de interne katalysatorer alvorlig tilstopning, kan det konkluderes, motorfejl er forårsaget derved.
når der er en fejlkode efter selv-diagnosesystem, bør også være symptomer på faktiske motorfejl analyse og sammenligning, for at få den rigtige lyd dom, bør ikke anvendes som eneste grundlag for fejlkode fejlfinding. 3. Brug af elektronisk styrede køretøjer kan også medføre forkerte fejlkoder.

Ved vedligeholdelse på et elektronisk styret køretøj kan vedligeholdelsespersonalet forårsage ukorrekt udgang på grund af ukorrekt vedligeholdelse eller ukorrekt betjening. For eksempel under motordrift, den tilfældige eller ej, for at tage sensoren stik, hver gang sensoren afbryde stik, vil en selvstændig diagnostisk system registrerer fejlkoden. Hertil kommer, at hvis en bil reparation på grund af forkert betjening mislykkedes helt at slippe af med de gamle Qing fejlkoder, så er ECU’en også den oprindelige gamle fejlkoden gemt inde, og derfor bør være på det elektriske vedligeholdelse af køretøjet Bemærk, at det ikke må medføre unødige menneskelige fejlkoder, hvilket vil medføre forvirring og vanskeligheder ved vedligeholdelsesarbejdet. Efter afslutningen af ​​
vedligeholdelse, skal du sørge for at udføre et system scanning, hvis den gamle fejlkoden, er vi nødt til at fjerne, nogle modeller også nødt til at udskifte komponenten eller systemet til at indstille grundlæggende tilpasning. Alle disse kræver vedligeholdelsespersonale til konstant at berige deres tekniske viden, men også at være gode til at opsummere. Elektronisk kontrol system selvdiagnosezh-CN”],null,[1],zh-TW”]]]