01-31

Det er ofte fundet, at nogen bad denne bil om at forbrænde olie? Hvordan ved du, at det brænder olie? Følgende er nogle af sorteringsmetoderne til brænding af olie til reference af instruktører og venner for at finde ud af om bilen brænder olie.

Fænomenet brændende olieidentifikationsfænomen:

brændende olie Hovedydelsen er, at halen udstråler blå udstødning ved kørsel, hvilket betyder, at for meget olie kommer ind i forbrændingskammeret for at deltage i forbrænding.

Olieforskelsbehandling fænomen 2:

Oliepistolen registrerer, om olien forbruges for hurtigt. Hvis køretøjet f.eks. Bevæger sig i tre måneder /1000 km, falder oljeskalaen fra det normale punkt til under den laveste skala.

Specifik identifikationsmetode til brænding af olie

Først kølig bil brændende olie: Når du kører for første gang hver morgen, Det bageste udstødningsrør udsender en relativt tyk blå røg. Efter et stykke tid forsvandt den blå røg, og der er normalt ikke nogen lignende situation samme dag.

For det andet, acceleration brændende olie: hvor skridt på speederen i bund eller bilen på plads, når køretøjet bevæger når føreren, et stort antal af udledt fra udstødningsrøret blå røg, når køretøjet er i bevægelse alvorlig Når føreren slår gasen, kan føreren se blå røg fra spejlet på siden af ​​udstødningsrøret. For det tredje skal du fylde motoren med fænomenet “brændende olie”, lad ejeren køre 1000 km, og derefter veje oliefilteret til vedligeholdelsesstationen, derefter fylde olien og lad ejeren køre 1000 km. Dette gentages tre gange for at opnå et gennemsnit, normalt forbrug af olie efter indkøring periode er generelt op til 1000 km /1 liter, hvis den overskrides, er det nødvendigt for motorens vedligeholdelse.
Brændende olie