11-13

små partnere, i dag lille til at give små partnere til at reparere indholdet af en kort introduktion af bilen ud af gear gearkasse, hvordan, hvad er årsagerne og skadeligt? ud af gear i bilen i en bil transmission Kassen tager automatisk den neutrale position fra en bestemt gearstilling. Offshifting opstår undertiden under pludselig acceleration, undertiden under pludselig deceleration, og nogle gange når vejen støder og bilen ryster. Ældre biler plejede at have dette spørgsmål. I det næste afsnit vil jeg give en kort introduktion til de små partneres tålmodighed for at forklare årsagerne til bilens dislokation og hvad er farerne.

Bilens afbrydelse betyder simpelthen, at transmissionen automatisk vender tilbage fra neutral til neutral, når bilen er i bevægelse.

bilindustrien transmission skift system fungerer ud af gear grund

i en dobbelt kobling transmission skift, for eksempel, indholdet af skiftet kort Arbejdsbegrænsningen af ​​boksskiftesystemet. Shifting system, synkroniserende ringen fra åget, sæt tænder, tænderne på navet, skyderen engagement tand sammensætning.

før starten på et skift, Synchronizer muffe er i en neutral gear position, skiftegaflen drevet af Magnetventilfunktionen, skiftekontakten bevæges til målet gear tandede muffe. Pre-sync stadium, ved de indre hældning funktion skyderen bold ærmer tænder slide riller, frembringelse af en vandret komponent, skyderen og den fortandede muffe ikke er nogen relativ bevægelse, oversætte muffe langs tænderne til målet gear, target gear indtil skyderen Der er ingen aksial clearance i bitretningen. Når skyderen når forskydningen af ​​den fortandede muffe hul, synkroniseringsringen kontakt med skyderen, skyderen kan ikke bevæge sig med sættene af tænder, det fortandede muffe stadig bevæge sig aksialt. I skyderen skubbe, friktionen kegle overflade kom i kontakt, genererer friktionsmoment er synkroniseringsringen roteret med en vinkel i funktionen af ​​friktionsmomentet, og sikre, at de synkroniserende ring gear ærme anlægsflader sammenfaldende.

Under synkroniseringsfasen fortsætter forskydningskraften til at fungere. På grund af friktionskegles relative bevægelse genereres et synkroniseringsmoment. Samtidig, låsen tandoverfladen kontakt med muffen af ​​synkroniseringsringen låsefladen, er friktionskraft frembringes mellem de to låseflader fR, positivt tryk og friktionskraften frembragt langs låsefladen synkroniserende ring NR spline delecirkel tangentiel retning Drejningsmoment, dvs. ringmomentet. I synkronisering drejningsmoment funktion, der skal i indgreb med synkroniseringsringen gear rotationshastighed at opnå synkronisering, rotationshastigheden forskellen er nul, forsvinder synkroniserende drejningsmoment og skiven ring øjeblik fortsætter med at eksistere, viserskiven ringhjul så synkroniseringsringen og gear hurtigt afbøjet fortandede muffe er Synkroniseringsprocessen fuldendes af synkroniseringssløjfen.

I løbet af indgrebsfasen fortsætter den tandede muffe med at flytte mod målgearet med skiftgaflen. Efter kontakt med de fortandede muffekoblings tænder låseflade, anvendelighed i forbindelse med den tangentielle kraft komponent, således at tandoverfladen af ​​låseringen og bindingen ringhjul til at drejes gennem en vinkel, således at sættene af tænder og koblingsdelene tænder i indgreb spline tænder. Faselåsning, ærmer spline tænder og den bageste bindende spline indgreb er fuldført, fortandede muffe fortsætter med at bevæge, skiftet når enden af ​​rejse. Fortandet bøsning er tilvejebragt i forbindelse med den omvendte koniske spline tænder blomst struktur, omvendt konus vinkel på at levere effekt til at opretholde tandhjulet for at forhindre geartænderne kommer ud ærmet. Dette fuldender hele skiftingsprocessen. Den væsentligste årsag

er forårsaget af bil ud af gear:

1. link mekanisme i gear lidelser, som ikke er knyttet til sidst, opløsning kan justeres.

2. Kuglelåsemekanismen i gearkassen er slidt og kan ikke låse omvendt gear effektivt.

3. inertial lås på den indre fortanding på den glidende bøsning og synkroniseringsindretningen kegle eller kegle ring engagement tænder slid længe tilspidset, således at den aksiale tryk genereres på de indgribende tænder, når denne kraft er større end Dislokation vil ske, når gearfjederen låser.

4. Gearlåsekraften på gearstillingen bliver blød eller brudt, og den selvlåsende stålkugle trækkes ud eller beskadiges.

5. Tandholderens glidende tand eller skiftemekanisme og den indvendige og ydre tænder på tandhætten er aftagende på grund af slid. 6. Den ukorrekte indstilling af gearskiftemekanismen i håndtaget bevirker, at gearet er ude af position, og de indvendige tænder er i en halvkoblet tilstand.

Mekanisme tilbageholde profil

om dobbelt kobling transmission skift-systemet er der to fastholde profil konfiguration, et sæt af tænder og koblingstændeme inverteret konus lås Strukturen er stoppet, den anden er anti-off strukturen af ​​gaffelakselpositionssporet.

2.1 omvendt konisk låsekonstruktion

Efter afslutningen af ​​et skift, med de inverterede koniske tandede muffekoblings tandindgribende omvendt kegle, den omvendte kegle gear opretholdelse kraft genereret 3 . Når strømmen transmitteres, under overtryk FN omvendt tilspidset overflade, opdelt i en aksial komponent og den radiale kraft F. FH Funktionen af ​​den radiale kraft F er at transmittere drejningsmoment, som leveres af motorens drejningsmoment. Skiftepositionen opretholdelse kraft analyse viser, at omvendt kegle udformningen af ​​strukturen, således at trækkraften altid indstilles af geartænder retning, dvs., skiftepositionen opretholde kraften P, og med tilføjelsen af ​​motorens drejningsmoment, er tandhjulet vedligeholdt med en kraft, der skal tilsættes.

2.2 gaffel aksel positioneringsrille holdestrukturen

gaffel aksel positioneringsrille struktur opnås ved at tilbageholde rigeltappen og gaflens aksel positioneringsrille bevarer funktion. Når forskydningen gaffel i den neutrale stilling, foråret bold indgrebsfordybningerne i den mellemliggende position af kærven af ​​gaflen aksel, funktionen af ​​de neutrale positioneringsfunktioner, vist i figur 4; skiftegaflen ankommer, rigeltappen kraftkomposant Fx i rampen boldens position lokalisere slidser på begge sider af gaflens aksel, således at fjederkraften af ​​trykket kugle har en positioneringsrille metode gaffel aksel facet, som er opdelt i en horisontal retning og en vertikal komponent, den vandrette retning, Det kan forhindre, at skiftgaflen bevæger sig i den aksiale neutrale retning og forhindrer skiftet.

Arkiv de sager

Ved den ovenfor beskrevne indhold struktur fil bevarer kort set i teorien er der ingen kraft i retningen væk fra gear Under funktionen vil gearkassen og gaffelakslen ikke bevæge sig væk fra gearstillingen, og stallfænomenet vil ikke forekomme. I virkeligheden har mange bil gearkasser forskellige grader af off-shift, og off-shift er et fælles fænomen. I det følgende analyseres to typiske off-file eksempler for at afklare årsagerne til forekomsten af ​​off-site og foreslå en metode til eliminering. Når

3.1 frigørelse drejningsmoment funktion

udførelse af en motordrevet gearkasse bænk holdbarhedstesten den anden hastighed gear position, input motorens omdrejningstal 4 000 r /min, 360 Nm , afbryder maskinen automatisk efter ca. 50 s, kan dette fænomen reproduceres. Efter talrige eksperimenter til at verificere de fandt frigørelse hyppighed større end 75% moment 360 Nm, og når drejningsmomentet er 245 Nm, ingen fænomen off båse. Herfra kan man bedømme, at forholdet mellem drejningsmomentets størrelse og offshift er stort. Fundet, drevne tandhjul 2 tæt på de vigtigste reduktionsgear, en stor deformation under belastningsforhold, hvilket fører til den anden hastighed drevne gear integralt svejste binding deformeret ved tænderne på det større CAE analyse, omvendt konus muffe, således at tænderne i kombination med Tandens omvendt kegle knytter sig ikke godt, hvilket er hovedårsagen til 2. gearskifte.

I betragtning af denne situation, fra design synspunkt kan anses for at øge diameterformindskelsesvinkel teknikker til at øge omfanget af kraft til at opretholde eller tilføje omvendt konus kombineret længde, opveje den negative forholdet omvendt kegle deformation resulterer i at forhindre frigørelse fænomen Det forekom.

en udførelsesform er den samlede længde af diameterformindskelsesvinkel øget, således at den omvendt kegle med de fortandede muffekoblings tandindgribende god omvendt konus, at en omvendt kegle sikre låsefunktion. Den omvendte kegle udvidede 0,3 mm, forsøg fandt ingen signifikant forbedring i fænomenet tilbagetrækningen; forlænge den omvendte kegle 0,5 mm, testhastighed off fænomen blev fundet forbedret, frigørelsen af ​​42%, men løser ikke fuldstændigt problemet frigørelsen tvivl . I betragtning af systemstørrelseskæden er længden af ​​den inverterede kegle ikke egnet og dermed forlænget. Derfor opfylder opløsningen ikke kravene til objektive forhold.

Mulighed 2, øg vinklen på den inverterede kegle og øg vedligeholdelsen af ​​gearstillingen. Nu udtænkt omvendt konus vinkel på 3,3, foreslås det at tilføje en omvendt kegle vinkel på 0,5 4, under fuld belastning, er gearstillingen opretholdelse kraft øget 6,1% – 36,7%. For at sikre den fil verifikation afbeskyttelse pålidelighed af designet, udvælgelse af en omvendt kegle vinkel prøve 3.5, og ingen tilbagetrækning fiasko.

Programmet er derfor muligt og effektivt kan løse problemet med afbrydelse. Set fra dette tilfælde i den aktuelle situation, de fortandede ærmer koblingstænder inverteret konus og deformeres under funktionen af ​​drejningsmoment, således at den faktiske inverterede konus vinkel mindre end den teoretiske værdi, hvorved gearstillingen opretholdelse kraft reduceres, gear muffe og binding den samlede længde af tænderne på omvendt kegle deformation, fordi systemet er reduceret, således at den omvendte kegle indgreb låseflader kan ikke være godt, ikke kan producere låsefunktionen. Begge disse forhold kan føre til en stall fiasko. Stigning i længden og en forøget binding omvendt kegle inverteret keglevinkel underlaget forhold til at modstå deformation under drejningsmoment diameterformindskelsesvinkel funktion effektivt kan løse spørgsmålet off båse. Proces

tilbagetrækningen
bilkørsel tilstandsændring opstår, når

udkobling ofte forekommer i den drivende ændring status tilstand af biler, for eksempel fra den frie løb tilstand til den drivende modus Medium, pludselig deceleration, klatring og bumping vejen. Det følgende er en analyse af den situation, hvor bilen er afbrudt fra fri glidemodus til drevtilstand.

i fri bil friløb tilstand, motorydelsen drejningsmoment er nul, en fri bil bevæget fremad, de fortandede muffekoblings tænder og en omvendt tilspidset overflade funktion overløb drejningsmoment, den drivende gear muffe roterer engagement tand, inverterede kegler låse Stop tilstand. Når køretøjet i drevet tilstand, motorydelsen drejningsmoment funktioner til indgreb tand, drejning af koblingselementerne tænder og med den anden side nedad tilspidsede overflade binding, bindende sæt tænder drev tænder rotere diameterformindskelsesvinkel låste tilstand. Ovenstående analyse viser, at når køretøjet kører i den frie kørselsmodus og den drivende tilstand, og de omvendte gear muffekobling tænder er tilspidset i en bundet, spille en låsefunktion, er frigørelsen svigt ikke forekomme. Dog under rotation af koblingsdelene tænder, er der et separat revers tilspidset overflade af bordet, kan dette stadium ikke afspille taper låsefunktion, på dette tidspunkt, hvis en retning modsat de ydre geartænder sætte FE funktion, Tanddækslet kan komme ud, og gearet frigives.

i teorien, er der ikke en modsat retning af den ydre gear sætte funktion FE sådan at tænderne opstår imidlertid fra et praktisk synspunkt, alle af bilerne under kørslen bump, systemer og komponenter deformation En ekstern kraft kan genereres for at få ærmet til at komme ud. Fra design perspektiv, denne gang omvendt koniske overflade i den frakoblede tilstand, kan ikke afspille taper låsefunktionen, bygger på gaflen akslen ved en positioneringsrille til opretholdelse af redskaber til at forhindre frigørelse. Hvis den vandrette kraft fra fjederen på stålkuglen positioneringsrille gaffel aksel koniske tandhjul ærme er større end den kommer ud af den ydre kraft kan forhindres off profil. Fordi sæt tænder dukke kraft kan ikke beregnes vedtaget, kan den kun gives af en egnet design struktur design erfaring, at maksimere forebyggelse af fænomenet de-fil. Fjederholdedelen funktion øge bolden på gaflen aksel positionering riller komponent har tre måder at øge stivheden af ​​fjederen, øger kærven gaffel akslen og gaffel aksel smigvinkel positioneringsrille optimering af målretning.

Forøg fjederstivheden. Kontakt samlerammen foråret stivhed er proportional med komponentniveau, gøre vores bedste for at vælge en stor fjeder stivhed kan være effektive i forebyggelsen af ​​forekomsten af ​​off-hastighed i intervallet designkrav. Forøg vinklen på vinklen på gaffelakselsporet. Fork aksel positionering rille hældning vinkel stiger fra 20 til 35, støttemure 33,6% af den horisontale komponent forøges, vinklen af ​​den skrå overflade spiller en vigtig funktion i at tilbageholde.

Formen på gaffelakselpositionssporet er optimeret. Gearskift gennem rationelt design, således at fjederen gaffel upshift bold hviler på de gaffelformede aksel positioneringsrille skråninger, fjederkraften fra en vandret kraftkomposant, således at stålkuglen positioneringsrille gaffel aksel rampefunktion, kan forhindre gaflen Flyt i neutral retning for at forhindre forekomsten af ​​offshift. Denne skrånende struktur medfører imidlertid, at gaffelbenene gnider mod bøsningens holdering i lang tid, hvilket resulterer i svær slid på gaffelbenene. Forskellen er, gennem rationelt design gearskift, således at der efter upshift gaffel fjedergaflen aksel bold hviler positionering rille plan. Bevel position riller kan forhindre skiftegaflen neutral retning, samtidig med at kærven gaffel vandret plan en vis afstand, således at funktionen af ​​den vandrette kraft fra fjederen bolden er ikke altid fungerer i gaflen, kun gaflen har de slotting tendens, den vandrette kraft fra fjederen funktion fra funktionen før bolden og derved forhindre den ind på skiven fod lange gafler og den fortandede mufferingen rille slid på grund af friktion dial pasning til fods. Derfor er designet i figur 9 (c) et optimalt design.

Nå, i dag, små serier biler til at reparere små partnere tilbagetrækningen er en kort introduktion af hvorfor, hvad skade det så meget, lyttede til at reparere små serier uklart Indholdet af den korte introduktion af årsagerne til parterne om at afvæbne bilen, hvad er farerne ved du mere om det? Jeg håber, at den korte introduktion af indholdet af bilreparationen kan hjælpe vennerne. Hvis du vil vide mere viden, så vær opmærksom på bil reparation Xiaobian, reparér bil Xiaobian her venter på dig!

Afmontering af bilens gearkasse