06-13 aktion tre millioner katalysator er kendt for alle i udstødningsgassen HC, CO til carbondioxid og vand, mens Nox nedbrudt til nitrogen og oxygen. Sommetider bilen kører på de katalysatorer fundet defekt (blokeret eller ineffektive), i sidste ende, hvad faktorer vil føre til svigt af katalysatorer det, lad os tage en reference.

tendens til en række faktorer de katalysatorer mislykkedes

blyholdig benzin

dårlig kvalitet olie, benzin gum flerhed forventes at forårsage tilstopning af katalysatorer indeholdende tetraethylbly i benzin ville ikke blot føre kroppen og forårsage stor miljøforurening og skader, men også aflejres på den aktive overflade af katalysatoren enheden og en oxygensensor i katalysatoren, oxygensensoren “forgiftning” Samtidig reduceres rensningseffektiviteten af ​​den trevejs katalytiske rensningsindretning kraftigt, indtil den er beskadiget. Hvis blyant benzin bruges i lang tid, vil honeycomb-katalysatoren i den katalytiske enhed endda blive blokeret af tetraethyl-bly.

indeholder bly, silicium eller fosfor smøreolie tilsætningsstoffer

lang svovlholdige, fosfor antioxidant katalytisk olie kan forårsage tilstopning, mange mennesker tror, ​​at hvis Når motoren arbejder, udsender udstødningsrøret ikke blå røg, og smøreolien kommer ikke ind i udstødningssystemet. I virkeligheden, når motoren i god stand, er der en vis mængde smøreolie gennem cylindervæggen og PCV ventil deltagelse, brændes i forbrændingskammeret. Hvis således blanding af skadelige komponenter i smøreolien kontakt katalysatoren betyder, trevejskatalysator kan også forårsage funktionssvigt.
fugemasse

indeholder bly, silicium og andre skadelige ingredienser

Når du udfører vedligeholdelse af motoren, der skal bruges mange fugemasse, men hvis i indsugningsmanifolden puden eller sump Hvis tætningsmidlet indeholdende ovennævnte skadelige komponenter påføres, kan det forårsage forgiftning eller endog fejl i den trevejskatalytiske enhed. 4, trevejskatalysator TWC overhedning anordning driftstemperatur generelt ikke overstige 800 ° C, men hvis en dårlig forbrænding cylindret motor, udstødningsgassen vil have et overskud af uforbrændt brændstof gas, hvilket får trevejskatalysator midler Fejl eller skade på grund af en betydelig stigning i driftstemperaturen.

er kraftigt katalytisk bump

Da kernen er en keramisk katalysator element, så biler med katalysator frygte “underbygning.” En skarp bump kan bryde katalysatorkernen og skrabe den. Problemet mere end det, når motoren decelererer det keramiske pulver knust med udsving i udstødningstryk suges ind i cylinderen, forårsager alvorlige slid af motoren, vil motoren alvorligt skrottet.

katalysatorer driftstemperatur fusion

katalytisk enhed arbejder temperaturer på omkring 700 ° C, overfladetemperaturen af ​​huset er også over 400 ° C, hvis de temperatur fusion, kan keramiske kerne katalysator briste, selvom fabrikanten er udformet med dette i tankerne, men ofte smeltetemperaturen eller levetiden af ​​katalysatorer vil være en vis virkning.

motorolie systemfejl

Mange avancerede motor kontrolsystemer selvbeskyttelse, når en cylinder fejler, vil computeren automatisk afskære brændstofforsyningen til cylinderen, for at beskytte motoren Og katalysatorer, men mange maskiner har i øjeblikket ikke denne funktion. Derudover er nogle mekaniske fejl, såsom for stort eller for lavt brændstofforsyningstryk, magteløse til det elektroniske styresystem.

Når motoren er fundet funktionssvigt, skal den derfor standses til vedligeholdelse, og motoren kan ikke startes med en vogn. Utilstrækkelig mængde brændstof at tanke så hurtigt som muligt, således at maskinen ikke kan være langvarig tab af olie i tanken med staten, for at undgå svigt af katalysatorer.
Trevejskatalysator Trevejskatalysatorfejl