If you are going to San Francisco, så pas på batteriet i din Toyota Prius. San Francisco og hele det såkaldte Bay Area er kendt for at være venstreorienteret og favorisere hybridbiler som Prius’en. Nu har tyve også kastet deres ‘kærlighed’ på Prius. Der er nemlig nemme penge i at stjæle batteriet fra hybridbilen. Det skriver lokalkanalen ABC7 News.

Se også: Denne bil accelererer til 400 km/t på kun 20 sekunder

John Nashed ejer en Toyota Prius, som blev brudt op med det ene formål at stjæle bilens batteri. På ebay og craigslist, som svarer til det danske dba.dk, kan batterierne nemlig sælges for op mod 6.000 kr. Og det er nemt at fjerne batteriet, hvis man ved, hvad man gør. Hvis ikke kan det derimod være livsfarligt.

Pas på strømmen
Batteriet i en Toyota Prius vejer lige under 70 kg, og produceres af Panasonic. Det afgiver maksimale 273,6 volt, som kan være livsfarlige, hvis man skulle være så uforsigtig at klippe en ledning over til batteriet. Men det er netop det, batterityvene gør.
Prius batteri produceres af Panasonic. (Foto: Wikipedia) Prius batteri produceres af Panasonic. (Foto: Wikipedia)
– Det er en ledning med høj spænding, og det er virkelig farligt, hvis du ikke ved, hvad du laver, forklarer mekaniker Dot Choi af Pro Speed Auto Body Garage til ABC7 News.

Se også: Kunne du tænke dig en kop udstødning?

Men faktisk er det relativt nemt at fjerne batteriet, når man ved, hvordan man gør. Batteriet har nemlig en dødemands-knap, som er indbygget til redningsmandskab, hvis de skal arbejde på bilen i tilfælde af en ulykke. Det anslås, at batteriet i en Prius kan fjernes på omkring 20 minutter, da det kun kræver, at man klipper en ledning, og fjerner fire skruer.

ABC7 News har snakket med en lokal Toyota-forhandler, som har erstattet ‘en del’ stjålne batterier, men der er ingen konkrete tal på, hvor mange stjålne batterier, der egentlig har været.