01-10

vens bil var en 10-årig Volkswagen Jetta 1.4T, kørte 60.000 kilometer begyndte at brænde olie, sagde han, at stigningen også var steget i løbet af 5W-30 motorolie 0W-20 er

i virkeligheden, afbrænding af olie og olie viskositet har kun en vis sammenhæng, er der ingen direkte sammenhæng, så længe den gode motorsmøring høj præcision. Brændeolie er ikke direkte relateret til olie!

Volkswagen 1.4T motor brændende olie

Først skal du kontrollere motoren turbolader situationen, fordi situationen undersøgt hundredvis af bil mest turboladede problem, et aksialt flydende ophængt store radiale frigangsmellemrummet er større, og indsugningsmanifold foran drøvleventilen åben, et udseende, som er al olie, selv i kulden motorolie i alle , så for at løse problemet turbolader, kompressoren samling kan ændre sig, hvis der lidt slid sag, at forandring flydende vindmølle aksellejer eller endda ændre det, fordi der er en masse af færdige reparationssæt, der kan bruge Meget lidt penge, bilen selv brænder olie, så jeg foreslår at denne ven først tjekker overladeren.

Den anden kontrol og udskifte ventil sæler

Nogle af mine venner spurgte, om han kunne ændre ringen, for at fortælle at du ikke kan ændre sig, medmindre alvorligt såret stempelringe, cylinder med, fordi efter et stykke tid er ikke en cirkel

til en ring i overensstemmelse med kravene i fabrikanterne ender leg er normale, udsivningen lys kan ikke løses, en cylinder gammel løkke er bestemt ikke nyt, anbefaler vi motor stempelpumpe er ikke pumpe ud næsten skrottet

kan ikke løse den oprindelige standard position stempelring og cylinder, der giver sin ven et tip, at bilen inspektion og vedligeholdelse kompressoren.

Kontroller udskiftningsventilforseglingen, jeg håber, at dagens forklaring er nyttig for alle
Volkswagen bilolie