05-29

som vigtige komponenter i motoren tændrør tændingssystem, spiller en afgørende rolle. Uden tændrør kan blandingen ikke antændes, og motoren kan ikke løbe. Tændrørets ydeevne har direkte indflydelse på motorens drift. Tændrør er også en af ​​forbrugsvarerne og skal udskiftes regelmæssigt. Når vi udskifter tændrør, en masse mennesker bare fokusere på materiale tændrør, eller meget få, men for tændrøret varme værdi anslået, at meget få mennesker bekymrer sig om. Mange mennesker kender facelift tændrør når tændrøret varme værdi ikke kan være lavere end den oprindelige brændværdi, men denne værdi ikke er højere end den oprindelige varme, i virkeligheden, det er forkert. Lad os diskutere problemet med tændrørets varmeeffekt.

varme værdien af ​​tændrøret er et tændrør varme værdi af, hvad der er faktisk refererer til en indikator for varmekapacitet og varmespredning, lidt sit eget varmeafgivelse fra det brændværdi kaldes. Brændværdi omfatter ni cifre 1 til 9, hvor den lave brændværdi 1–3, 4–6 af varmeværdi 7–9 af høj brændværdi.

varme værdien af ​​tændrøret for at se, hvor varmt talværdi, en mellemliggende brændværdi er typisk en digital model, forskellige enheder fra forskellige producenter. Brændværdi af forskellige mærker er ikke det samme, og brændværdien af ​​hvert mærke vil have sine tilsvarende modeller gælder, analogi, LDHRIK16 brændværdi er 6, LDHRIKL brændværdi er 7.

For eksempel: D8RC og D8TC: D betegner en tråd gauge er gitter M12X1.25, skruet ind i en længde på 19 mm. 8 viser brændværdien af ​​tændrøret en høj brændværdi (LHV 1 til 3, 4 til 6 er på den brændværdi, højere varmeværdi på 7 til 9, jo højere brændværdi, jo hurtigere varme, kulde tændrør., The varmeværdi Lav, jo langsommere varmeafledning, det varme tændrør). RC repræsenterer en nikkel-kobber komposit elektrode tændrør. TC betegner en tændrør med isolerende udstødning.

Spare kold varmeværdi af tændrørstype tændrør fabrik er generelt tre typer af 5,6,7, kaldet kold tændrøret, er tændrøret afkølet typen tændrør varme værdi (brændværdi) af varmeisolering kan være store skørtet er forholdsvis kort, da den termiske vej kort, relativt mere varme, så let at forårsage temperaturstigning på midterelektroden. En relativt lille mængde varme kaldes termisk type tændrør, tændrøret er lav brændværdi.

lang varm typen tændrør isolator skørt hot typen tændrør (LHV), og når temperaturen inden i cylinderen er anbragt ensartet, jo længere kravedelen, jo større opvarmede område, varmeledningen afstand på Jo længere det er, desto mindre varme bliver spredt, og temperaturen af ​​centerelektroden stiger højere. Tændrøret generelt mere egnede til lav brændværdi ved lav hastighed og lav effekt af motoren kompressionsforhold, tændrøret og den høje brændværdi egnet til høj hastighed, høj effekt motor kompressionsforhold. Jo større denne værdi er, desto mere “kold”, jo mindre denne værdi, jo mindre varme af tændrøret, jo mere “hot”, høj og lav brændværdi, afhængigt af tændrøret og cylinderen blandingstemperaturen design.

tændrør er “kolde type” eller “varme type” direkte bestemmer sin egen varmekapacitet, dvs. den oprindelige varmeværdi af tændrøret direkte bestemmer dens arbejdstemperatur.

til arbejdstemperaturen kræves, er meget høj tændrør, tændrøret varme hverken for stor eller for lille, for at sikre, at driftstemperaturen af ​​tændrøret, er det nødvendigt at matche det originale brændværdi. Lodret falder inden for kontrol af en generel, hvis afstanden er for stor, motorens effekt i området fra sammenstødet, mens fører til et tændrør i beskadigelse af motoren.

til den forkerte tændrør varme værdi af, hvad en anden fejl

analogi vises, som den oprindelige hot Polo er 6, er kolde type tændrør, hvis vi ændrer mangel på opmærksomhed på tændrøret når brændværdien og erstatte den oprindelige værdi af en varme på det varme tændrør 4. Så hvilke problemer vil der opstå under kørslen? Kold typen tændrør kølekapacitet er forholdsvis stærk, dvs. den kan modstå relativt høje temperaturer, dvs. varme, der genereres af motoren Baltisk relativt store. Derefter, under normal kørsel, vil værdien af ​​den termiske type, tændrør 4 være så høj omgivelsestemperatur mindre varme selv og brænde.

Hvis der erstattede en højere varmeværdi af tændrøret, er værdien 9, så der synes at være uden problemer, men den højere værdien af ​​tændrøret, sin egen større kølekapacitet, faktisk cylindre i sig selv ikke producerede en så høj mængde varme, sammen med sin større varmespredning, vil det reducere effektiviteten af ​​forbrændingsluft blanding, påvirker motoreffekt.

ved udskiftning af tændrøret, nogle ejere har en tendens til at tro, at jo højere pris jo bedre resultater af tændrøret, jo længere levetid, uden at se varmen og den oprindelige værdi af denne nøgle faktor. Der er absolut ikke tilfældet, hvis du ignorerer den oprindelige brændværdi, vil motorens ydeevne har stor betydning, så sørg for at udskifte tændrøret og udskift tændrøret varme værdi som den oprindelige tændrør.
Spark Plug Spark Plug Heat Value Hvordan man ser på Spark Plug Model