For tredje gang i VM-historien spillede Argentina og Tyskland VM-finale mod hinanden, og efter argentinsk sejr 3-2 i 1986 og tysk sejr 1-0 i 1990 endte 2014-finalen passende uden vinder i ordinær kamp.

Se også: Så rådden er Argentinas chef – hvem holder du nu med i aften?

0-0 efter de første 90 minutter sendte for tredje VM-slutrunde i træk finalen ud i forlænget spilletid, og ligesom i 2010 blev kampen afgjort inden straffesparkskonkurrencen.

Indskiftede Mario Götze blev den helt store helt for Tyskland, da han i det 112. minut brysttæmmede bolden og flugtede den i nettet i samme bevægelse til 1-0.

Argentina formåede aldrig at svare igen, og dermed brød Tyskland traditionen med, at sydamerikanske lande altid vinder VM på de amerikanske kontinenter.

Se også: Konen afslører Argentinas VM-keeper

Forud var gået en mere underholdende 0-0-kamp end semifinalen mellem Holland og Argentina. Tyskland havde bolden, men Argentina havde de fleste chancer.

Tyskerne virkede fra start chokerede over, at Sami Khedira måtte melde fra med en skade under opvarmningen, og også afløseren Christoph Kramer måtte udgå med en skade efter en halv times tid.

Se også: Chok: Tysk stjerne misser finale – afløser udgår

Argentina virkede til gengæld ikke mærkede af, at Angel di Maria ikke var med. Gonzalo Higuain havde efter 20 minutter kampens første store chance, da han blev spillet helt fri af Toni Kroos, der mærkeligt headede ned mod eget mål. Higuain gik dog i panik og sparkede i fri position helt forbi mål.

Ni minutter senere rettede Higuain op på sin store fejl, da han udnyttede et indlæg fra højrekanten fra Lavezzi. Higuain jublede vildt, men opdagede efterfølgende, at målet var annulleret for offside.

Se også: Beckham til VM-finale: Krammer verdensstjerne

Også Lionel Messi havde sine momenter. Han virkede knap så træt som tidligere og havde flere gode løb. Fem  minutter før pausen driblede han helt til mål, inden Boateng sparkede væk på stregen.

Tyskland havde kun enkelt chance før pausen, og den blev misbrugt af forsvarsspilleren Benedict Höwedes, der headede på stolpen fra få meters afstand.

I pausen kom Sergio Agüero ind for Argentina, og det gav straks en kæmpe chance til Lionel Messi, der i fri position i siden af feltet dog sparkede forbi fjerneste stolpe.

Se også: Så doven er Messi i forhold til Robben

Herefter var der længe til de næste store chancer, og Argentina pådrog sig et par gule kort. Mest drama var der, da Manuel Neuer slap ustraffet fra at komme hoppende med knæet forrest ind i en sagesløs Gonzalo Higuain. En situation, der gav minder om landsmanden Toni Schumacher i 1982.

Tyskerne overtog mere og mere, og Toni Kroos sparkede forbi mål fra kanten af feltet med 10 minutter igen, men mål kom der ikke i den ordinære tid.

Se også: Lav din egen VM-forside til Ekstra Bladet

I den forlængede spilletid var Rodrigo Palacio tæt på efter syv minutter, men han lobbede forbi mål, før Mario Götze et kvarter senere altså afgjorde i den anden ende.

Med sejren vinder Tyskland den første titel siden EM-guldet i 1996, mens den seneste VM-titel altså kom i 1990 mod netop Argentina.

Argentina må derimod stadig se tilbage på Copa America-guldet fra 1993 som den seneste titel, mens seneste VM-titel stadig er vundet af Diego Maradona i 1986. Lionel Messi må vente fire år på at gøre endnu et forsøg.

Se også: Det store kommentator-showdown