09-17 elektronisk styret motor fejldiagnose vedligeholdelse forholdsregler viden
(1) er opmærksomme på kontrollere status jordforbindelse linje, skal modstanden værdi være 10Ω. (2) Ud over den særlige testprocedure angivet, ikke et multimeter pointer ECU og sensorer, bruge en høj impedans digitalt multimeter (særligt køretøj multimeter) test. Det er forbudt at tjekke tænd og sluk for transistor kredsløb ved “testmetode”. Brug ikke testlyset til at teste en hvilken som helst elektrisk enhed, der er tilsluttet ECU’en, for at forhindre skader på transistoren. Pulskredsløbet skal kontrolleres af en LED-lampe eller et oscilloskop. (3) Sensorkredsløbet kontrolleres af en LED-lampe eller en højimpedansmåler (såsom et digitalt multimeter). Tændingskontakten skal slukkes, når den induktive sensor fjernes eller installeres for at forhindre, at den selvstyrede elektromotoriske kraft ødelægger ECU’en og skaber nye fejl. (4) Som følge af dårligt arbejdsmiljø og slid og andre årsager, det elektroniske styresystem, en elektrisk brændstofpumpe, tomgangsluft kontrol (IAC) ventil høj skade rente gasspjældspositionsføler, et oxygen sensor og en temperatur sensor. (5) I det elektroniske styresystem er fejlen ikke ECU, sensoren og aktuatoren, men stikket. Forbindelser har ofte ringe kontakt eller kortslutning på grund af løshed, aflodning, ablation, rust og snavs. Derfor skal du ikke udskifte elektronikken nemt, når der opstår en fejl, men kontroller først forbindelsestilstanden. De grundlæggende indhold (6) elektrisk styret motor stadig kontrollere kredsløb, kredsløbet og tæthed (forseglingsevne især indsugningssystem) testning, fejlkode afspejler svigt af det elektriske styresystem og dens indvirkning på arbejdet element Fejlen, så mekanismeanalysen og de relevante faktiske parametre er grundlaget for at bedømme fejlen. Mange grunde (7) af oxygensensoren fejlkoden forekommer, sædvanligvis: olietrykket anomali elektrisk brændstofpumpe, injektor, filter og luftfilter begroning, dårligt brændstof, karbider og blyforbindelser dækker overfladen af ​​oxygensensoren , udstødningsrøret lækker, tændingen er unormal (manglende brand, brand, krydstænding). (. 8) læring ECU funktion, men når strømforsyningen ECU kredsløb er afbrudt (for eksempel er batteriet fjernet), som lagrede data forsvinder under motordrift, og derfor batteriet kobles ombygget, hvis der opstår driftsbetingelser Hvis du ikke er så god som før, skal du ikke udskifte delene tilfældigt, da det kan skyldes at eliminering af læringskorrigering i ECU, efter at batteriet er afbrudt. Fordi ECU’en udfører læringskorrektion i henhold til systemets aktuelle situation og kontroller i henhold til de data, der er lagret i producentens skrivebeskyttede hukommelse (ROM), kan motorens arbejdsvilkår være forskellige. Hvis dette er tilfældet, oprettes ECU automatisk en korrektionshukommelse, efter at motoren har kørt i en periode. Hvis du vil have ECU’en til at “genoprette hukommelsen” helt, skal du lade ECU’en genindlæse vejtesten under forskellige arbejdsvilkår og genoprette læringsgrundlaget. Motorkonditionen forsvinder automatisk. (9) Polariteten af ​​jordingen af ​​batteriet må ikke forbindes forkert. Det er strengt forbudt at afbryde batteriet fra kredsløbet, når motoren roterer med høj hastighed for at forhindre transient overspænding af at beskadige ECU og sensor. (10) Når årsagen til fejlen er diagnosticeret, skal tændingsbryderen først afbrydes, når det elektroniske styresystem overgås, og batteriet skal fjernes. Hvis du kun tjekker det elektroniske styresystem, skal du kun slukke for tændingslåsen. Ved start af andre køretøjer eller tilslutning af køretøj med andre køretøjer skal tændingsbryderen afbrydes, før ledningsføringen kan demonteres. (11) ECU og sensor skal beskyttes mod fugt. Det må ikke beskadige forseglingsenheden på computeren eller sensoren, og det må ikke skylle med vand. ECU skal beskyttes mod svære vibrationer. (12) Ved udførelse af buesvejsning på køretøjets krop, skal ECU-strømmen først afbrydes. Der skal lægges særlig vægt på reparation af kroppen tæt på ECU eller sensor. (13) Betjeningen af ​​el-brændstofpumpen i det elektronisk styrede brændstofindsprøjtningssystem styres af luftstrømssensoren eller ECU ud over tændingsbryderens styring. Efter at tændingsnøglen drejes, kun motoren er i normal drift eller start tilstand, og luftstrømmen detekterer luftstrømmen signal til brændstof pumpe kredsløb eller skiftet ECU registrerer hastighed og tænding signaler, vedligeholdelse bør være opmærksomme på de ovenfor beskrevne karakteristika. (14) Effekten af ​​nogle fejlvarmningslys bør ikke ændres vilkårligt, ellers vil der forekomme unormale forhold. (15) køretøjer med airbag-systemet, når airbaggen eftersyn, hvis forkert foranstaltning medfører airbags ved et uheld åbnet, skal det være i nøje overensstemmelse med operationelle procedurer. (16) Når tændingsbryderen er tændt, må du ikke afbryde elektrisk udstyr for at forhindre, at den inducerede elektromotoriske kraft, der genereres i kredsløbet, beskadiger de elektroniske komponenter. Når bemærkes afbrydelse af batteriet: det første skal de slukke tændingen, hvis batteriet forbindelsen er afbrudt i en tilstand, hvor tændingen er tændt, vil kredsløbet selvinducerede emf være en risiko for nedbrud af elektroniske komponenter; to selvtest diagnostiske problemer kode er til stede, hvis fejlkoden skal skrive ned koden, før du fjerner batteriet, for det tredje, før du fjerner batteriet, bør holdes i tankerne med en sikkerhedskode, der koder for lydudstyr, ellers næste brug, virkningen af ​​selvlåsende lydsystem bruge. Efter langvarig brug (17) temperaturføler, vil ydelsen ændre sig, således at vandtemperaturen signal fejl, ville brændstofindsprøjtningen, tændingsindstilling og brændstofpumpe drift og andre negative virkninger, og at ændre dette ydelsesparametre af vandtemperaturen sensor (ikke Kortslutninger eller åbne kredsløb genkendes ofte ikke af selvdiagnostiske systemer. Således, når motoren ikke fungerer korrekt (fx ikke starte, inaktiv ustabilitet, øget brændstofforbrug, etc.), og den fejldiagnosticeringssystem og en vand temperaturføler fejlkode ikke er angivet, ikke fra kontrol temperaturføleren. (18) Sørg for ikke at lade iltmåleren falde og kollidere med andre genstande, når du servicerer iltføleren. Brug ikke vand til afkøling. Når du udskifter iltføleren, skal du sørge for at børste tråden med en speciel lim til at undgå at komme i stykker igen næste gang. Bil reparation viden